پوشش اسلامی- ایرانی جایگزین مدگرایی غربی
پوشش اسلامی - ایرانی میتواند جای مدگرایی غربی را بگیرد؛ اگر به خودمان و فرهنگ و داشتههای اصیلی که از هزاران سال پیش بازمانده است، اعتقاد و به آنها احساس غرور داشته باشیم و بر فرهنگ خود با اعتماد به نفس پافشاری کنیم.گاه جوانان ما فکر میکنند که میخواهیم چیز جدیدی را در مقابل مد غربی برای آنان مطرح کنیم.
به گزارش آفتاب دل، باید این آگاهی به جوانان داده شود که ما خودمان صاحب فرهنگ غنی اسلامی - ایرانی هستیم و با وجود آن نیازی به واردات فرهنگ بیگانه و مخرب غرب نداریم. با این نگاه بهتر میتوانیم به داشتههای خود غرور ورزیم و در مقابل غرب با افتخار سر بلند کنیم. آنان که در فرهنگ و تمدن به هیچوجه قابل قیاس با ما نیستند، در همه مراسم و رفت و آمدهای بینالمللی از پوشش بومی خود استفاده میکنند و به این کار مغرور هم هستند.
استفاده جوانان ایرانی از مدهای غربی به دلیل نبود طرحها و الگوهای مناسب پوشش و لباس برای این قشر نوگراست. باید با برنامهریزی، استفاده از طراحهای خوب و مناسب و ارائه محصولات باکیفیت بتوانیم روند رواج پوشش غربی را در جامعه متوقف و با مدهای اسلامی - ایرانی خلأهای موجود را پر کنیم. دستیابی به طرح جامع پوشش و لباس اسلامی - ایرانی مستلزم ایجاد زیرساختهای مناسب است. انجام پژوهش و تحقیقات علمی، میدانی و افکارسنجی در گام نخست، برگزاری جشنوارهها و فراخوانها برای ارائه طرحهای نو بازدید کارشناسان و تأثیرگذاران این حوزه از نمایشگاهها و جشنوارههای ملی مد و لباس اسلامی - ایرانی و برگزاری اردوهای گروهی بازدید از مناطق و شهرهای کشور که دارای پوششها و لباسهای محلی بومی، سنتی، کاربردی و زیبا هستند، میتواند فراهمکننده زیرساختهای لازم برای تدوین برنامه جامع پوشش اسلامی - ایرانی برای جوانان باشد.
برای رسیدن به برنامه جامع پوشش اسلامی - ایرانی نیازمند همتی جدی هستیم.
گامهای مؤثری در این حوزه برداشته شده که البته ناکافی است و برای رسیدن به آرمانها نیازمند حمایت همه مسئولان و همچنین کارشناسان و تأثیرگذران این حوزه هستیم. تدوین برنامه جامع پوشش اسلامی - ایرانی برای جوانان باید از دغدغههای اصلی مسئولان فرهنگی کشور باشد. تدوین برنامه جامع پوشش و لباس اسلامی - ایرانی میتواند در این زمینه مؤثر وراهگشا باشد.
مصطفی مشایخی -کارشناس فرهنگی